A Famosa Resort Safari Wonderland


Ini adalah bahagian pertama untuk review lawatan ke Safari Wonderland, A Famosa Resort, jemputan oleh A Famosa Resort, Melaka melalui Blooggers Dot Com. Seriously, ini pertama kali datang ke sini. So memang teruja la bila dapat jemputan. Kebetulan pulak, lawatan kali ni dengan geng bloggers yang havoc: Rawlins, Jae Hashim, Izzati, Macikz Konah. Dan pertama kali kenal Ieda, Yana and Ched.

Kami bertolak dari Menara Safuan dengan van yang disediakan pihak A Famosa Resort. Bila sampai je, kami disambut oleh Zac, PR A Famosa Resort yang ramah. Terus je kami dibawa untuk merasai pengalaman VIP di Safari Wonderland, sebab kami dapat bas dan layanan special daripada pengunjung lain. 
 
Waaa. Pengalaman di sini terasa macam kat Jurassic Park. Boleh tengok pelbagai haiwan yang memang bebas berkeliaran di Safari Wonderland ni. Ada seladang, rusa, unta, buaya, harimau, singa dan macam-macam lagi.


Feed The Tiger
Tapi saat paling teruja, bila kami dapat exclusive privilege untuk merasa pengalaman Feed the Tiger. Tengokla gambar kitorang yang cuak-cuak nak bagi harimau ni makan, walaupun ada  penghadang. Hehe…
Kalau pengunjung biasa, cuma boleh lihat sahaja dari kenderaan. Kalau nak merasa pengalaman ekslusif  beri harimau makan ni, kena bayar RM50/seorang. Dapat exclusive tour jugak.

Selepas habis tour, kami menonton pertunjukan Colour of Birds pula. Burung kakak tua, enggang, helang, flamingo semua muncul masa ni. Part paling best to me ialah sesi burung kakak tua yang telah dilatih bercakap. Serious kelakar bila dengar bunyi mengilai, nyanyi lagu Happy Birthday dan macam-macam lagi lah! Nak tengok instavideo burung-burung tu, sila follow my instagram:atikaramlan ye.

Actually ada banyak lagi tarikan di sini. Ada Monkey Island, ada persembahan lain, ada Animal Rides..Tapi masa kami terhad. So lepas selesai pertunjukan Color of Birds pula, kami lunch di Lake View Restaurant. Sedap woo makanan kat sini.


Ok. Stop sini. Sila sambung baca sini ye: A Famosa Resort Water Theme Park.
==========================================================
Untuk lebih info, boleh rujuk: Safari Wonderland A Famosa Resort
Nak tahu harga tiket? : Senarai harga pakej A Famosa Resort.

0 comments: