Skip to main content

#MH370 Live Update Channel #prayMH370

Since too many hearsays concerning #MH370, here are some reliable links/channels you should watch instead of believing your friends' FB status. Yes, even if your friend is working with MAS/embassy/KLIA/TUDM whatsoever.
1. @501Awani twitter
2. Astro Awani channel 501 on Astro.
3. Tonton Online: #MH370 @ Tonton via TV3 (no more now)
4. TV3 so far Live Update mcm Awani gak..
5. The Star Website ||  Star Online FB
6. Official statement from FB Malaysia Airlines  ||  Twitter MAS

kindly share to me if there is more other reliable channels. but the above macam dah cukup jugak. Wlu ada coverage from luar negara, I prefer Malaysian for now.

So far Astro Awani 501 mmg non stop update on #MH370.

I am truly sadden with this news, maybe because I'm a traveller. Or maybe I am just human. Shame on all of you who make this as a joke, political or just pure hates.



Thanks to all neigbouring countries that have dispatched their search & rescue team. Vietnam, Singapore, Philippines, China, US and worldwide. Moga selamat semuanya. In shaa Allah..

Comments

Popular posts from this blog

Tips Belanja Matawang di Ho Chi Minh

Ramai yang ingin tahu, kalau melawat ke Ho Chi Minh City (HCMC) , perlu tukar Vietnam Dong ke atau USD ?Kalau pilih salah-satu mahupun kedua-duanya sekali, anda silap. Sebenarnya...

5 Tips Rancang Sendiri Honeymoon ke Bali

Ini ringkasan untuk rancang sendiri honeymoon ke Bali . Tidak perlu guna ejen atau travel company. Cuma perlu bersusah-payah sedikit je. Tips ni berdasarkan pengalaman sendiri rancang bulan madu ke Bali untuk adikku. Dah selamat sampai pun dia ke Bali semalam. Hehe. Boleh baca kisah panjang lebar  Pilih Flight ke Bali untuk Honeymoon   dan   Pilih Hotel Honeymoon di Bali . Yang ini ringkasannya: 1. Pilih cheapest flight to Bali.  Selalunya promo  AirAsia  memang the best, tapi sekarang  Malindo  dan  MAS  pun selalu sangat buat promotion. Especially kalau plan nak beli agak lewat, i.e. sebulan sebelum nak fly. Extra tips: Kalau perlu baggage, jangan lupa bandingkan harga tiket AirAsia+baggage tau. Jangan semata bandingkan harga tiket je. 2. Guna Skyscanner as Shorcut.  Kalau pening nak check  AirAsia ,  Malindo ,  MAS , Lion Air, Garuda dll satu-persatu, guna je  Skyscanner . Cuma isi destinasi dengan tarikh pilihan je. Kan mudah? Cuma ingat, kalau AirAsia harg

Putrajaya International Hot Air Balloon Fiesta 2015

Hot Air Balloon di Putrajaya kembali lagi untuk kali ke7. Tapi kali pertama cik Tikah nak pergi walau Puchong-Putrajaya amatlah dekat. hehe. Since ofis dekat je, so decide pergi awal pagi sebelum masuk keja. Lagipun weekend ni nak ke MATTA Fair dan mesti ramai orang ke sini.  WEB RASMI HOT AIR BALLOON PUTRAJAYA: http://www.myballoonfiesta.com/ Sila skodeng page di atas tu sebab banyak info tentang pakej, parking, kedai-kedai, aktiviti dan paling penting peta zon-zon tertentu. FYI, banyak pakej-pakej dah jual kat website contohnya: PIKNIK: http://www.myballoonfiesta.com/picnic-area.php EKSKLUSIF AREA:  http://www.myballoonfiesta.com/myballoonclub.php NAIK HELIKOPTER:  http://www.myballoonfiesta.com/helicopter-joy-rides.php TIPS nak dapat close-up shot gambar-gambar belon panas Putrajaya : bersidai je tepi pagar kawasan hot air balloon tu. Sebab nak masuk kawasan tu berbayar. Kalau datang pagi, pilih area menghadap Monumen Alaf Baru/Umai sebab matahari kat belak