Putrajaya International Hot Air Balloon Fiesta 2015

Hot Air Balloon di Putrajaya kembali lagi untuk kali ke7. Tapi kali pertama cik Tikah nak pergi walau Puchong-Putrajaya amatlah dekat. hehe. Since ofis dekat je, so decide pergi awal pagi sebelum masuk keja. Lagipun weekend ni nak ke MATTA Fair dan mesti ramai orang ke sini. 

WEB RASMI HOT AIR BALLOON PUTRAJAYA: http://www.myballoonfiesta.com/

Sila skodeng page di atas tu sebab banyak info tentang pakej, parking, kedai-kedai, aktiviti dan paling penting peta zon-zon tertentu. FYI, banyak pakej-pakej dah jual kat website contohnya:


TIPS nak dapat close-up shot gambar-gambar belon panas Putrajaya: bersidai je tepi pagar kawasan hot air balloon tu. Sebab nak masuk kawasan tu berbayar. Kalau datang pagi, pilih area menghadap Monumen Alaf Baru/Umai sebab matahari kat belakang. Dan belon pun is facing you and lagi dekat. Lepas dah ambil gambar belon naik, cepat2 ke area Picnic Area @ Monumen tu untuk dapat shot belon-belon terbang bergentayangan atas tasik.






Ni gambar sekitar area Picnic Area..  nak masuk area picnic area dgn Doof sofa tu berbayar. ada couple buat pre-wedding photoshoot lagi tadi.ada band bawah pokok, layanz.. Giant Bubble Putrajaya pun ada 1 kawasan sebelahnya. 



Too bad kedai ni bukak 9am, tak dapat nak makan Churros. 


Tapi ada 1 zone untuk foodie ye. Berderet-deret kedai bukak yang nampak yummy.  



Food truck pun ada! KFC, Pizza, Ayamas, KopieSatu, A&W pun anto foodtruck memasing.


Takyah beli Coconut Shake kedai ni. Too many ice dia guna so rasa nipissssssss.. RM5 satu (saiz besar+aiskrim je dia jual). Nyesal tak beli KopieSatu

Too bad most tak start lagi masa kul 9 pagi tu. Aku sudah 15minit lambat ke opis! Adios!

p/s: sila parking kat parking awam yang banyak tu. tadi banyak keta gatai parking tepi jalan kena saman.

2 comments:

  1. Perkenalkan, saya dari tim kumpulbagi. Saya ingin tau, apakah kiranya anda berencana untuk mengoleksi files menggunakan hosting yang baru?
    Jika ya, silahkan kunjungi website ini www.kumpulbagi.com untuk info selengkapnya.

    Oh ya, di sana anda bisa dengan bebas mendowload music, foto-foto, video dalam jumlah dan waktu yang tidak terbatas, setelah registrasi terlebih dahulu. Gratis :)

    ReplyDelete
  2. Keren banget balon udara nya, di indonesia kayak nya dah beberap atahun ini ngak ada atraksi macam ini :-(

    ReplyDelete